Son Dakika

İstanbulda Özel Harekatlı Hacker Operasyonu

Virüslü maille vatandaşların banka hesabına ulaşarak 750 bin liralık vurgun yaptığı belirtilen 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir şüphelinin silahlı olduğunu tespit eden polis, özel harekat destekli operasyon düzenlendi.


İstanbul Siber Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bazı banka müşterilerinin hesaplarının boşaltıldığı bilgisi üzerine 6 ay önce çalışma başlattı. Polise, takipler sırasında tanıdık bir isimle karşılaştı. Altı yıl önce Karnaval Operasyonu'nda yakalanan Junior lakaplı Cüneyt T. yine karşılarındaydı. Ekipler çalışmalarında, Cüneyt T'nin Rus hackerlar ile birlikte hareket etiğini tespit etti. Polis, liderliğini Cüneyt T.'nin yaptığı şebekenin vurgun yöntemini deşifre etti.


E-FATURA TUZAĞI

Hacker şebekesi, hedef aldığı kişilere GSM ve internet firmalarına ait e-faturalarla ilgili mailleri virüslü olarak atıyor. Hedef kişi bu maili açtığı anda virüs, bilgisayara ve ya cep telefonuna yerleşiyor ve bilgiler kopyalanmaya başlanıyor. Böylece şahsın bilgisayar ve telefonuna hakim olan hacker gurubu şahsın banka hesaplarına ulaşıyor. Hedef şahıs fatura ödediğini ve ya başka bir bankacılık işlemi yaptığını zannetse de kendi elleriyle hesabını boşaltıyor. Şebeke lideri ünlü hacker Cüneyt T.'nin  oluşturduğu bu sistemle ele geçirdiği hesap bilgilerini, yardımcıları E.Ö. ve K.K ile paylaştığı tespit edildi. Yardımcılarının hesapların aktarılacağı kişiler bulduğu ortaya çıktı.


CİNAYET DE VAR GASP DA

Çalışmaları tamamlayan ekipler önceki gün operasyonun düğmesine bastı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyona Özel Harekat polisleri de destek verdi. Polisler, Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bahçelievler, Ümraniye, Beyoğlu ve Samsun'da eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda  Cüneyt T., yardımcıları E.Ö. ve K.K.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. E.Ö.'nün 1999 yılında bir taksiciyi öldürmekten tutuklandığı ve 13 yıl cezaevinde yattığı, K.K.'nın da gasptan sabıkası bulunduğu öğrenildi. Baskınlarda,  3 adet hard disk, 4 adet laptop, çok sayıda kredi kartı ve sim kart, 13 bin lira, 13 bin dolar ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.


JUNİOR HACKER TUTUKLANDI

Ele geçirilen silahın, paranın yatırıldığı hesap sahibini tehdit için kullanıldığı öğrenildi. Silah balistik incelemenin yapılması içim Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderilirken bilgisayarlar da incelenmek üzere Emniyet'e götürüldü. Aralarında şirketlerin de bulunduğu 9 şikayetçiden 750 bin liralık vurgun yapıldığı belirlenirken vurgunun boyutu, incelemenin sonunda netleşecek. Emniyetteki sorguları tamamlanan Cüneyt T. ve adamları adilyeye sevk edildi. Cüneyt T ve 5 adamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken diğer 8 kişi adli kontrol ile serbest kaldı.


Siber Suçlar ile Mücadele Şubesi yetkilileri özellikle internet üzerinden yapılan dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyardı:

-Ev ve iş yerinde kullandıkları bilgisayarlarda orijinal yazılım kullanmaları,

-İnternet üzerinden banka web sayfasına giriş yapıldığında ilgili bankanın orijinal web sayfasından girildiğinden emin olmaları,

-Özellikle banka tarafından gönderildiği izlenimi verilerek internet bankacılığı ile ilgili güncelleme yapılacağı bahanesi ile telefon marka model bilgilerinin istenmesi, internet bankacılığı kullanıcı adı ve parolalarının istenmesi durumunda bilgilerin kesinlikle verilememesi konularında uyardı. (yenişafak)

Türkiye ve Dünyadan Güncel Siber Güvenlik ve Siber Saldırı Haberleri: siberguvenlikhaberleri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.