Son Dakika

Siber Savaşın En İyi Savunması: SALDIRI'dır.!

Siber Saldırılarda büyük önem taşıyan ve etkili bir silah aracı olan DDOS saldırı yöntemlerine karşı Amerikan Siber Güvenlik kuruluşu Arbor firmasından yeni bir savunma çözümü ortaya çıkarıldı.


Amerikan siber güvenlik kuruluşu Arbor Networks, günümüzün en popüler saldırı türü olan, İnternet üzerinden sunulan hizmetleri engellemeye yönelik DDoS saldırılarına karşı saldırganların mantığına en yakın savunma çözümünü piyasaya çıkarttı. Pravail Security Analytics ile pusu kuran tehditler önceden algılanıp, bunlara karşı saldırılarak, geriye püskürtülebilecek.


Dünyadaki İnternet servis sağlayıcılarının yüzde 90'ının siber güvenliğini sağlayan Amerikan güvenlik kuruluşu Arbor Networks, güvenlik ekiplerinin tehdit meydana geldiği anda bilgileri toplayabilmesine olanak tanıyan ve saldırganların mantığına en yakın Pravail Security Analytics çözümünü piyasaya sundu. Böylece güvenlik ekibi kendi ağı üzerinde pusu kuran tehditleri rahatça avlayabiliyor.


Günümüzde siber saldırılar ağırlıklı olarak basit bir güvenlik ihlaliyle başlayıp, yetkisiz erişim ve veri hırsızlığı da dahil büyük bir olaya dönüşebiliyor. Pravail Security Analytics sistemin güvenliğinin aşıldığını gösteren etkinliği belirlemek için, en zengin ağ bilgilerini kaynağından alarak veriyi çok hızlı olarak tarıyor.


Kuruluşların saldırganları anında tanımlayarak, ağ içindeki hareketlerini izleyerek, etkilenen sistemlerin yanı sıra saldırının ne zaman gerçekleştiğini ve ne kadar sürdüğünün kesin olarak belirlemesine olanak sunuyor.


Arbor Networks Başkanı Matthew Moynahan, Pravail Security Analytics çözümünün, gücü ve kontrolü güvenlik ekibine vererek çok önemli bir arayışa cevap verdiğini, ekibin işletmeyi riske atan saldırıları temkinli bir şekilde avlamalarını sağladığını, güvenlik ekiplerini ava odaklayarak, saldırıların çoğunu tanımlayıp durdurabildiğini vurguluyor.


En Güncel Siber Güvenlik Haberleri için: Siberguvenlikhaberleri.blogspot.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.