Son Dakika

Rusya - Ukrayna Siber Savaşları Hız Kesmiyor

Rusya - Ukrayna Siber Savaşları Devam Ediyor

Tüm dünya, Ukrayna’da düşürülen Malezya hava yollarına ait uçağın düşürülmesini konuşurken; Ukrayna ile Rusya arasındaki “Siber Savaş” bu tartışmaların gölgesinde kaldı.


Rusya ve Ukrayna arasında ki gerginliğin başlamasıyla birlikte ilk siber saldırı atağı Rusya’dan geldi. Kırımın bağımsızlığını kazanmadan önce Ukrayna’nın büyük Telekom firmalarından biri olan Ukrtelecom yaptığı açıklamada kimliği belirsiz kişilerden yoğun bir şekilde DDOS saldırıları aldığını açıklamıştı. Ayrıca çok yönlü yapılan siber saldırılar sonucunda Kırım’daki haberleşme merkezlerinin kontrolünü ele geçiren Ruslar, Kırımdaki tüm sabit hatlar başta olmak üzere, mobil ve internet hatlarını da devre dışı bıraktı. Uzmanların söylediklerine göre haberleşme ağına izleme sistemlerinin yerleştirildiği de tahmin ediliyor.


Rusya’nın önde götürdüğü siber saldırı ataklarında Ukrayna’da çalışmalara başlayarak, ilk siber saldırı neticesini, Rusyaya ait en büyük haber ajanlarından biri olan RT’nin sitesini kapatarak başardı. İlerleyen günlerde Rusya ile Ukrayna siber savaşında neler olacağını zamanla daha da çok göreceğiz.


Dünyadan siber saldırı ve siber savaş haberlerini anlık takip etmek için blogumuzu takip etmeye devam edin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.