Son Dakika

Android Sistemlerde Tehlike ve Güvenlik

Akıllı telefonların üretilmesi cep telefonu piyasasına yeni bir renk kattı. Gelişen teknolojiler sayesinde işletim sistemini cep telefonuyla birleştiren android cihazlar, kullanıcılara sağladığı kolaylıklar sayesinde hızlı bir yükseliş yakaladı. 


Akıllı telefon ve tabletlerin artması bilgisayar satışlarının da düşmesine neden olmuştur. Buna en büyük etken ise bilgisayarda kullanılan işletim sisteminin telefonlarda yer almasıyla birlikte kullanıcıların büyük oranda işlerini android cihazlarla yapıyor olmalarıdır.


Android Telefonları Bekleyen Tehlikeler

Android telefonlar kullanımda birçok kolaylık sağladığı gibi bir takım tehlikeleri de beraberinde getirmiştir. Özellikle trojan adı verilen virüsler, bu cihazlarda büyük tehtid oluşturarak kullanıcıların özel bilgilerinin ele geçirilmesini sağlayabilmektedir. Bazı virüsler ise telefonların işletim sistemine etki ederek bir takım sorunlara yol açmaktadır.

Güvenlik şirketlerinin yayınladığı son raporlarda android' lerde yeni virüslerin görüldüğü ve hızlıca yayıldığı bildirilmiştir. Bunun en büyük nedeni ise bilgisayar korsanlarının android cihazları, zombi olarak kullanarak hedeflerinde ki site ya da ağı daha çabuk çökertmek istemelerindendir.


Android Cihazlarda Güvenlik

Android bir işletim sistemine sahipseniz güvenlik konusuna çok dikkat etmelisiniz. Kurduğunuz uygulama ve indirdiğiniz dosyaların güvenilirliği konusunda emin olmalısınız. Bu sebeple iyi bir anti-virüs programı kullanmalı, güvenilir olmayan sitelerden indirme yapmamalı ve telefonunuzun galeri, mesajlar gibi özel verilerinizin bulunduğu klasörlere bir şifre belirleyerek sizi bekleyen riskleri minimize edebilirsiniz.

Hasan SİNMEZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.