Son Dakika

Amerikan Federallerinden Türkiye'ye Siber Saldırı

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu olan “FBI, Türkiye’ye Siber Saldırı Gerçekleştirdi.” Gündeme bomba gibi düşen bu iddia Amerika’da yayın yapan ünlü bir internet sitesinden yapıldı. Yapılan haberde siber saldırının Türkiye dahil toplam 30 ülkeye yapıldığı ifade edilirken, siber saldırıların “sabu” kod adını kullanan bir FBI muhbirin direktifleri doğrultusunda gerçekleştiği belirtiliyor.


Türkiye’yle birlikte İngiltere, İran, Brezilya, Avustralya gibi dünyanın çeşitli yerlerindeki 30 ülkeyi hedef alan siber saldırıların amacı: ülke liderlerinin haberleşme sistemini izlemek ve genel anlamda istihbarat toplamak olduğu söyleniyor.


FBI’dan Türkiye’ye Siber Saldırıların Arka Yüzü

Sitede açıklanan belgeler ile; Sabu kod adını kullanan FBI muhbirinin Türk hack gruplarından Redhack ile iş birliği yaparak, Türkiye’deki Kamu sitelerine çeşitli siber saldırılar düzenlenmesi organize edildi. Akabinde Türkiye Devletine ait bazı websiteleri hacklendi.



FBI’ya çalışan muhbirin Türkiye’de iş birliği yaptığı Redhack’ten, özellikle yüksek öncelikli sitelerin hedef alınmasını istedi. Sonrasında hacklenen sitelere ait gizli bilgileri çalmasını isteyerek kendisine göndermesini istediği ifade ediliyor.

FBI Siber Saldırıları Nasıl Organize Etti?

Uluslar arası bir çok sitenin hacklenmesini sağlayan siber saldırıların gerçekleşmesinde dünyaca ünlü hacker’lardan Jeremy Hammond'ın da FBI muhbiriyle birlikte hareket ettikleri iddialar arasında.


Muhbir kendisine ait olan sitede bir sohbet odası oluşturmuş ve daha sonrasında Hammond ve Redhack’e ait bir üyeninde buraya davet edilmesiyle saldırılar tasarlanmış. Burada en önemli ayrıntı ise Redhack ve Hammond’un Türkiye’de yayın yapan binlerce Türk sitesi hakkında istihbarat alışverişinde bulundukları. Verilen bilgilere göre sohbet odasında Hammond birlikte çalıştığı Redhack üyesine websitelerine arka kapılar ve açıklardan nasıl giriş yapabileceği konusunda bilgi ve ipuçları verdi.

Tüm Siber Saldırı Haberleri için: siberguvenlikhaberleri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.