Son Dakika

Siber Saldırı Haberleri: AB Siber Saldırı Tatbikatı Gerçekleştirdi

En yeni Siber Saldırı Haberlerini sizler için araştırmaya ve bulmaya devam ediyoruz. Şimdi ki konumuz Avrupa tarafından siber saldırılara karşı güvenlik önlemi almak adına yapılan siber saldırı tatbikatına dair bilgiler;


Avrupa'da yaklaşık 400 siber güvenlik uzmanı ve çeşitli şirketlerin katılımlarıyla yeni bir siber saldırı tatbikatı yapıldığı açıklandı. Siber Saldırı Tatbikatı sorumluluğunu Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği ajansı üstlendi.  Yapılan tatbikatta hedef olarak dünyaca ünlü banka, işletme, Avrupa kurumları ve bazı hükümetler hedef alınarak toplam bin 200 siber saldırı gerçekleştirildi. Olayları Brüksel'deki ekipler yakından takip etti.

Avrupa Bilgisayar Olaylarına Müdahale Takımı'nda çalışan Krzysztof Socha durumu Siber Güvenlik Tatbikatına dair şu değerlendirmelerde bulundu;

"Şu ana kadar dünya genelinde çok büyük siber saldırılar ile karşılaşılmadı. Çözüme ulaştırılması zor daha büyük saldırıların yapılması düşünülebilir. Tecrübe kazanmak ve daha büyük saldırılar ile mücadele etmek için tatbikat yapıyoruz" 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.