Son Dakika

ABD Posta Servisine Siber Saldırı Şoku!

500 bin çalışanı bulunan ve USPS olarak bilinen ABD Posta Servisi; yaptığı yazılı açıklamada yoğun bir şekilde siber saldırıya uğradıklarını belirtti. Bunun sonucunda çalışanların ve müşterilerin kişisel bilgilerinin çalınmış olabilmesi ihtimaline karşı dikkatli olmaları ifade edildi.

Duruma FBI El Attı

Bu skandal olayın ardından kurumun açıklama yapması ile ABD Federal Soruşturma Bürosu (F.B.I.)’nunda dahil olduğu federal kurumlar soruşturma başlatarak olayı detaylı bir şekilde araştırmaya başladı.


The United States Postal Service Basın Sözcüsü David Partenheimer’den gelen yazılı açıklama göre müşteri ve çalışanların aşağıda bulunan bilgilerinin hacker’lar tarafından kopyalanmış olabileceği dikkatle bildirildi. İşte o bilgiler;


  • Çalışanların ad ve soyadları
  • Çalışanların doğum tarihi
  • Çalışanlar tarafından kullanılan sosyal güvenlik numaraları
  • Müşterilerin USPS’yi aradıkları telefon numaraları
  • Müşteri ve çalışanların e-mail adresleri


Amerika Hedefli Siber Saldırılar

Geçtiğimiz aylarda Rusya tarafından Global Amerikan Bankaları siber saldırılara maruz kalarak, kullanıcıların şifrelerinin değiştirilmesi istenilmişti. Görülüyor ki ABD’yi hedef alan siber saldırı haberlerinin devamı da gelecek…


Türkiye ve Dünyadan Güncel Siber Saldırı Haberleri için; siberguvenlikhaberleri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.