Son Dakika

Samsung Kullanıcıları Siber Saldırı Mağduru Olabilir

Samsung Kullanıcılarına Kötü Haber 

Apple’dan sonra Samsung kullanıcıları da hacker’ların hedefi haline geldi. Akıllı telefon için Samsung’u tercih ederek Find My Mobile adlı uygulamayı telefonuna yükleyen kullanıcılar siber saldırı mağduru kalabilir.


Son dönemlerde siber saldırıların android sistemlere doğru yönelerek her geçen gün arttığını duyurmuştuk. Samsung akıllı telefonlar için geliştirilen ve telefon kullanıcısının yerini bildiren uygulama Find My Mobile hacker’ların hedefi olmaktan kurtulamadı.


Kişilerin telefonlarını kaybettikten sonra ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla yazılan uygulama ile  özellikle hırsızlık durumunda kullanıcının telefonuna tekrar ulaşabilmesinin önünü açmaktaydı ancak siber korsanların yaptıkları DDOS siber saldırıları ile uygulamanın yüklü olduğu telefonlar kırılarak içerik bilgileri kopyalanabiliyor.


ABD Ulusal Siber Güvenlik Kurumundan yapılan açıklama ile uygulamayı hackleyen hacker’lar telefondaki güvenlik kodlarını değiştirebiliyor, rehber ve mesajlara erişim sağlayabiliyor ve telefonun çalınması gibi durumlarda ise ulaşılmıyor. ABD Ulusal Siber Güvenlik Kurumundan bu açıklamalar gelirken ünlü Samsung firmasından ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.