Son Dakika

Dünya Hacking Team'in Siber Casusluk Skandalıyla Çalkalanıyor! Belgelerde "Türk Polis Teşkilatı"

Dünya Ülkelerinde Dahil Olduğu Siber Casusluk Olayını Konuşuyor 


İtalyan siber güvenlik ve hacking şirketinin 400 GB'lık verisinin sızdırılması sonucu çarpıcı belgeler ortaya çıktı. Belgelerin içinde Türk Polis Teşkilatının da olması oldukça dikkat çekiyor...


Sözde siber güvenlik firması olan ama aslında ısmarlama siber saldırılara da adı karışan Hacking Team adlı şirketten 400 GB veri sızdırıldı.

İtalyan firması olan Hacking Team, aslında siber güvenlik ve takip yazılımları üzerine çalışan bir şirket. Fakat genellikle adını siber saldırılar ve yasadışı izleme yazılımları ile duyuyoruz. Bu kez firmanın adı ikinci Wikileaks olabilecek bir olaya karıştı.



Hacking Team'den 400 GB'lık yazışma, ses kaydı ve şirket belgesi sızdırıldı. Listede bir çok şirket, örgüt, kurum ve devletin adı geçiyor.

Bizi daha çok ilgilendiren kısım ise Hacking Team'in müşteri listesinde Türk Polis Teşkilatının adının geçiyor olması.



DaVinci adlı programın satış ve kullanımına yönelik olduğunu tahmin ettiğimiz bu ilişki çok tartışma götürecek cinsten.


DaVinci adlı program nedir?
İtalyan firmanın ürettiği bu program emniyet servislerinin e-posta, sosyal medya hesabı veya mesajlaşma uygulamaları gibi yazılımlara dışarıdan erişip takip edebilmesine olanak sağlıyor.
Tahmin edebileceğiniz gibi bu programın müşterileri emniyet birimleri, istihbarat teşkilatları ve buna bağlı çalışan kuruluşlar. Bu bağlamda değerlendirildiğinde aslında Türk Emniyet Teşkilatının bu şirketin müşterileri arasında yer alması pekte yadırganacak bir durum değil.



Hatta herhangi bir istihbarat veya emniyet teşkilatının bu tip program kullanmadığını iddia etmek fazla iyimserlik olurdu.


Hacking Team Dökümanlarının İçeriği

Telefon ve bilgisayarlar Türkiye'nin satın aldığı casus yazılımla izleniyormuş
Hacking Team belgeleri, Türkiye'nin satın aldığı casus yazılımla bilgisayar ve telefondaki tüm faaliyetin izlenebildiğini gösteriyor.

Sızdırılan Hacking Team belgeleri, Türkiye'nin satın aldığı casus yazılımla tüm telefon ve bilgisayar faaliyetinin izlenebildiğini gösteriyor. Hacking Team tarafından hazırlanan eğitim dökümanlarında SMS ve kablosuz internet aracılığıyla telefonların ve bilgisayarların nasıl hacklenebileceği ayrıntısıyla anlatılıyor.

Belgelere göre yollanan bir SMS veya kablosuz ağa yüklenen bir dosyayla telefonda yüklü tüm uygulamaları görmek, tüm konuşmaları takip etmek, yüklü dosyalara ve mesajlara erişmek mümkün olurken, bilgisayara sızıldığında da görüntülü konuşmalar bile takip edilebiliyor.

Eğitim materyallerinde bu yollarla suçla mücadele edileceği iddia ediliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.