Son Dakika

Türkiye'ye Yapılan Siber Saldırılar

Dünyada ki sağlam donanım ve özel ekiple organize yapılan siber saldırılar her geçen gün daha da çok artmaktadır. Bu durumun paralel etkileri ülkemize de yansımaktadır. Ülkemize gelebilecek siber saldırı tehditlerine karşı TUBİTAK'la birlikte Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ortak bir çalışma yürütmektedir.


Türkiye'ye "Gezi Parkı Olayları"ndan sonra yapılan 2. büyük siber saldırı atakları 17 Aralık operasyonu öncesinde gerçekleşmiş olup; açıklanan bilgilere göre ülkemize yapılan siber saldırı ataklarının kaynağı: İngiltere, Almanya ve İsrail'den geldiği söylenmektedir Saldırı hedefinde ise; İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi bulunmaktadır.



Emniyet Genel Müdürlüğüne Yapılan Siber Saldırıların Amacı Neydi ?

Emniyet Genel Müdürlüğü  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi 3 gün boyunca siber saldırıların hedefinde kalmış ve bu zaman sürecinde; 17 aralık soruşturması kapsamında paralel yapının çeşitli yöntemlerle arşivlediği verilerin (data) yurtdışına aktarılmış olması ihtimali çok güçlü görünüyor.



Yapılan Siber Saldırıların Maliyeti Ne Kadar Oldu ?

Emniyet Genel Müdürlüğüne yapılan 3 günlük siber saldırı sonucu 22 bin lira Tl'lik bir zarar ortaya çıktı.



Türkiye'ye Yapılan Siber Saldırılar Nasıl Deşifre Oldu ?

Hacker'lar Emniyet Genel Müdürlüğüne ait 2 dijital hattı hack'ledikten sonra bu hat üzerinden yurtdışı aramalarıyla yapılan veri transferi yaptılar. Yapılan veri transferi sonucu fatura 20 milyar daha fazla gelince bunu gören yetkililer şaşkına uğrayarak gerekli incelemeyi başlattı. Yapılan incelemeyle siber saldırı deşifre olmuş olup, bu konuda ki gerekli inceleme ve araştırmalar devam etmektedir.



Türkiye ve Dünyada Siber Saldırıları takip etmek için Siber Güvenlik Haberleri'ni blogumuzdan takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.