Son Dakika

Kamu Güvenlik Türkiye Hack Timinden Mavi Marmara İntikamı.!

Özellikle 2011 yılından beri aktif olan NMTD ve KGTR adlarıyla yaptıkları geniş çaplı siber saldırılar sonucunda Türkiye’nin adını tüm dünyaya duyuran “Kamu Güvenlik Türkiye” Hack Timi yine son derece ses getirecek büyük bir siber saldırıya imza attı.


Dünyanın en gelişmiş ve yeni nesil ağ güvenlik duvarı olarak bilinen Checkpoint Firewall sistemlerini hedef alan Türk hack grubu; İsrail’in yine aynı güvenlik sistemini kullanan İsrail Kamu Güvenlik Bakanlığı Devlet Sitesine yapılan siber saldırı sonucu siteye ve bakanlık sunucularına erişim tamamen keserek kuruma yaklaşık 3.000.000 $ zarara uğrattı. “Türk’e önce imkansız de ve sonra izle” sözünü bir kez daha hatırlatan “Kamu Güvenlik Türkiye Hack Timi” saldırılarının devam edeceğini duyurdu.


İşin Özü: Mavi Marmara’nın İntikamı Alındı.!!

İsrail kuruluşlu olan ve Tel Aviv merkezli çalışan firmanın Türkiye'deki pekçok kritik kurumun Ağ ve Bilgi Güvenlik Sistemini elinde bulundurduğu ortaya çıkmıştı. Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırı sonrasında, İHH'nın web sitesi ihh.org'a girişler Check Point tarafından durduruldu. Check Point firmasının güvenlik ürünleriyle çalışan dünyadaki bütün kurumsal ve bireysel internet kullanıcılarının ihh.org adresine girişi engellendi.  Check Point firması bu olaydan sonra eleştirilerin odağında kalmıştı. Bu olayın intikamı aynı sistem ile çalışan bizzat İsrail Kamu Güvenlik Bakanlığı’na yapılan siber saldırı sonucu alınmış oldu. Türkiye’ye yapılan her olumsuz tutumun karşılıksız kalmayacağını ifade eden Türk hacker grubu yeni siber saldırılar geleceğinin altını çizerek İsrail’i uyardı.


Checkpoint Firewall Nedir ?
Checkpoint, İsrail’in en büyük teknoloji firmalarından olup, kurucuları İsrail ordusu eski komutanlarıdır. Özellikle büyük bir sistem hacmine sahip şirketlerin tamamı için sistemin sürekliliğinin çok büyük önem taşıması sebebiyle; Türkiye'de de başta Kara Kuvvetleri ve bazı bankalar olmak üzere pek çok stratejik kurumun güvenliğini sağlamaktadır. Checkpoint Firewall’ın birkaç saatlik durması bile milyondolarla ifade edilen zararlara yol açmaktadır.


Yeni nesil firewall testinin birincisi o olmuştu
Check Point, firewall çözümlerinin, NSS Labs testini, firewall, kimlik farkındalığı ve uygulama denetimi alanlarında 100 üzerinden 100 puan ile tamamlayarak, sektörün NSS Labs tarafından "tavsiye edilen" ilk yeni nesil firewall'u (NGFW) olduğunu duyurdu.

Checkpoint, son dönemde sıkça adını duyduğumuz DDoS (Distributed Denial of Service) saldırılarına karşı saniyede 12 gigabite kadar iş yapabilen DDoS Protector uygulamasıyla, çok katmanlı koruma sağlarken, işletmeler en geniş katılımlı DDoS saldırılarına bile karşı koyabiliyorlar.


Kamu Güvenlik Türkiye Hack Timi Checkpointi Devre Dışı Bıraktı!

İşte bu kadar övülerek bahsedilen ve dünyada kategorisinde en iyisi olarak sözedilen Checkpoint Firewall, “Kamu Güvenlik Türkiye Hack Timi”nin yaptığı atak sonucu etkisiz kalmıştır. Üstelik yapılan bu saldırının İsrail Kamu Güvenlik Bakanlığı’nın erişime kapatılmasıyla, aslında sistemin etkili bir siber saldırı sonucu nasıl çökebileceği de ortaya konmuştur.


Site:  http://147.237.77.250/ & mops.gov.il/
Ekran görüntüsü ve video:



Video:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.