Son Dakika

Türkiye'ye Yapılan Siber Saldırı Raporu

Arbor Networks’un açıkladığı rapora göre, Türkiye’nin yılın ikinci çeyreğinde aldığı siber saldırıların sayısı ve boyutunda önemli derecede artış tespit edildi. Türkiye’yi hedef alan siber saldırılar: bilgisayarların takvim ve saatlerini dünyaya uyumlandıran NTP üzerinden yapılarak gerçekleştirildi.
DDOS saldırıları ve siber tehtidlere karşı gelişmiş koruma ve güvenlik çözümleri sunan Arbor Networks firması; Ocak – Haziran 2014 dönemini kapsayan 10. Küresel Altyapı Güvenliği raporunu yayınlayarak kullanıcılara siber dünyadaki hareketler konusunda geniş incelemeler sundu.


Türkiye ye Yapılan Siber Saldırılar ve Siber Tehtidler
Firmasın sunduğu rapor ve yapılan araştırmalara göre 2014 yılının ikinci çeyreğinde dünya genelindeki siber saldırılar %70 hız keserken, aynı dönemde Türkiye’ye yönelik gerçekleştirilen siber saldırılarda %6 artış yaşandı. 

Türkiyenin en çok saldırı aldığı ülkeler: Malezya, İsviçre, Rusya ve ABD oldu.

Türkiye’yi vuran en büyük saldırılar genel olarak, sistemde otomatik bulunan takvim ve saatleri dünyaya uyumlandırılmasını sağlayan NTP üzerinden yapıldı. NTP saldırıların ortalama büyüklükleri ilk çeyrekte saniyede 5.85 Gb, İkinci çeyrekte ise saniyede 5.71 gb olarak devam etti.


Rapordan önemli satır başlıkları şöyle:

- İkinci çeyrekte Türkiye’ye yönelik saldırıların yüzde 32’si WWW hizmetini hedefledi. 

- İkinci çeyrekte yaşanan en büyük saldırı NTP yansıtmasıydı, hedefin İspanya’da yer aldığı bu saldırı saniyede 154 Gb’lık büyüklüğe ulaştı.

- Saniyede 20 Gb’ın üzeri büyüklükteki saldırı sayısı, ilk yarıda 2013’ün iki katı oldu.

- Dünyadaki en büyük saldırılar Güney Kore, ABD ve Çin’den yapıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.