Son Dakika

ABD Bankalarına Siber Saldırı Vurgunu

ABD Yatırım Bankalarını hedef alan siber korsanlar, JP Morgan’a yaptıkları siber saldırı ile büyük vurgun yaparak 83 milyon kişinin hesap bilgilerini ele geçirdiğini duyurdu. Son dönemin en büyük siber saldırı arasına giren bu olay ile 83 milyon kullanıcının hesap isimleri ve hesap bilgi şifreleri başta olmak üzere telefon numaraları ve adres bilgileri gibi kullanıcılara ait bir çok kişisel bilginin hacker’ların eline geçtiği biliniyor.


Uluslar arası İngiliz Haber Ajansı Reuters’in haberine göre çalınan hesapların 76 milyonu şahıslara aitken kalan 7 milyonu ise şirketler tarafından kullanıldığı söyleniyor.

Firmadan yapılan açıklamalara göre hesap numaraları ve sosyal sigorta numaralarının hacker’lar tarafından ulaşılamamış olduğunu ve müşterilerin hesap şifre ve giriş bilgilerini değiştirmelerine ihtiyaç olmadığı ifade ediliyor.


ABD Yatırım Bakanlarına yapılan ilk saldırı değil. Jp Morgan’ın siber saldırılara maruz kalmasından kısa bir zaman önce Amerika’da faaliyet gösteren büyük bankalardan Target ve Home Depot adlı şirketlerde hacker’ların hedefi olmuştu. Yapılan siber saldırılar sonucu Target’in 40 milyon, Home Depot’un ise 56 milyon müşteri bilgileri çalınmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.