Son Dakika

Hacker'lar Karlarını %20'ye Katlıyor

Kaspersky Lab’ın siber güvenlik uzmanları tarafından siber suçlara dair yapılan araştırmalara göre istatistikler netleşiyor.


İncelemelere göre hacker’lar gerçekleştirdikleri siber saldırıların maliyetine göre ortalama 20 kat daha fazla kar yaptıkları ortaya çıktı. Ünlü Kaspersky Lab firmasının Baş Siber Güvenlik Uzmanı Alexander Gostev bu konuda şunları ifade etti:



“Kötü amaçlı yazılım satın almak şu anda hiç de zor değil. Örneğin, toplu e-posta tanımlama işleminin şu anki ortalama maliyeti 150 dolar civarında. Kullanıcıların 100 kişiyi yakalaması durumunda hassas verileri satarak 10 bin dolar net kazanç sağlayabilirler."


Bugün bu kötü amaçlı yazılımı satın alıp dağıtmanın maliyeti ortalama 1000 dolar. Saldırganların bir akıllı telefondaki engeli kaldırmak için belirlediği fiyatlar 10 dolar ile 200 dolar arasında değişiyor. Bu fiyatlar 100 potansiyel kurbandan 20 bin dolar kazanabilecekleri anlamına geliyor.

Hacker Haberleri ve Siber Güvenlik Haberleri için: siberguvenlikhaberleri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.