Son Dakika

Semt Semt Bilgileriniz Satılıyor..!

Değerli ziyaretçilerimizi bilinçlendirmek ve bilgilendirmek adına Bilgi Güvenliği haberlerine hız kesmeden devam ediyoruz...

Akıllı telefonlar, tabletler, laptoplar ve hızla gelişen bilişim teknolojileri sayesinde internet artık hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunmakta. Bir çok işimizi hiç yorulmadan teknolojik cihazlarımızla hallederken bununla birlikte bizleri bekleyen tehtid ve tehlikelere oldukça yabancıyız.


California merkezli Trend Micro şirketinin Türkiye Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, bizleri bekleyen siber tehlike, siber tehtid ve siber suçlara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Semt Semt, Şehir Şehir Bilgilerimiz Satılıyor !

Siber saldırıyı yapanların, bilgileri çalarken farklı metotlar kullandıklarını belirten Yakup Börekcioğlu, şunları ifade ediyor:


Çalınan bilginin para değeri olduğunu görüyoruz. Doğal olarak firmalar bu bilgilerin korunmasına daha çok önem vermeye başladılar. Yasal olmamasına karşın internetten para karşılığında bilgi satın alabiliyorlar. 

‘Ben şu yaş gruplarında, şu semtlerde oturan kişilerin kimlik ve banka bilgilerini istiyorum’ diyebiliyorlar. Bu pazar o kadar büyüdü ki, birbiriyle rekabete girmeye başladılar. Eskiden 150 dolara aldığınız bilgiyi, şimdi 75 dolara alabiliyorsunuz.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.