Son Dakika

Güle güle 'Kara Cuma', Hoş geldin 'Siber Pazartesi'

Hack haberleri, siber güvenlik ve siber saldırı haberleri paylaşmaya devam ederken, şimdi sizlere Sabah Gazetesi yazarlarından Emre Çetinkaya'nın "Siber Pazartesi" adlı yazısını paylaşmak istiyorum.

Son yıllarda Kara Cuma'dan sonra bir de 'Siber Pazartesi' ortaya çıktı.

 Peki Siber Pazartesi nedir, ne değildir?


İlk olarak ABD'de başlayan Kara Cuma olayından hemen herkesin haberi vardır. Ancak biz yine de belirtelim. Kara Cuma, ABD'de her yıl Kasım ayının dördüncü perşembe günü kutlanan Şükran Günü'nden sonraki Cuma gününe deniliyor. Bu gün, birçok mağaza büyük indirimler yapıyor ve adeta bir alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. Kara Cuma uzun senelerdir var olan bir şey. Ancak son senelerde ABD'de bir de 'Siber Pazartesi' günü ortaya çıktı. Peki Siber Pazartesi nedir, ne değildir?


Öncelikle bugünün ABD'de Siber Pazartesi olduğunu belirtelim. Siber Pazartesi, Kara Cuma'dan sonraki Pazartesi gününe verilen isim. Bu günün amacı da yine aslında alışveriş yapmak. Ancak Kara Cuma'dan farkı ise indirimlerin, kampanyaların vs. internet sitelerinde olması ve insanların alışverişlerini internet siteleri üzerinden gerçekleştirmeleri.


Öte yandan Siber Pazartesi'nin asıl amacı ise, Kara Cuma'da istedikleri indirimli eşyaları dükkanlarda bulamayan insanların sonraki Pazartesi günü evlerine, işlerine döndüklerinde yine bu indirimli eşyalardan faydalanabilmeleri. Yani yarın yani Siber Pazartesi, insanlar bu sefer e-Bay, Amazon, Best Buy, Target ve Wal-Mart gibi alışveriş sitelerine hücum edecekler. Emre Çetinkaya (sabah)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.