Son Dakika

Ashley Madison HACKLENDİ; SKANDAL Büyüyor.! 2 Kullanıcı İNTAHAR Etti.! HACKER'ı Bulana 500 BİN $ ÖDÜL

 SKANDAL Büyüyor.! 
2 Kullanıcı İNTAHAR Etti.! 
HACKER'ı BULANA 500 BİN $ ÖDÜL Konuldu.


Dün sizlerle paylaştığımız haberimizde Ashley Madison 'ın siber saldırıya uğradığını ve hacker grubunun Ashley Madison servisi tamamen kapatılmazsa ele geçirilen belgelerin internette paylaşılacağına yer vermiştik. İnternet dünyasında Ashley Madison olayı çığ gibi büyürken Ashley Madison 'a üye iki kişinin yaşanan siber saldırı sonrası intihar ettiği öğrenildi...




Toronto 'da gerçekleşen olay sonrası polis, henüz konunun doğrudan Ashley Madison olayına birebir bağlantılı olduğu söylenemez ancak şüpheler o yönde şeklinde açıklama yapılırken 33 milyondan fazla üyenin özel fotoğrafları, şifreleri ve mesajlarının tümüyle ele geçirildiği biliniyor. Ele geçirilen bilginin ciddiyetini vurgulamak gerekirse Ashley Madison sistemine üye olan kişi sayısının yaklaşık 37 milyon olduğu bilinirken bu üyelerin 33 milyondan fazlasının bilgileri şuanda korsanların elinde. 


Ashley Madison ekibinin konu hakkında çalışmaları sürmekle birlikte Ashley Madison ile birlikte çalışan Avid Life Media, saldırıyı gerçekleşen kişilerin tespitini sağlayacak kişiye 500 bin dolar ödül vadetti. Ashley Madison saldırını gerçekleştiren hacker grubu kendilerini Impact Team (Darbe Takımı) olarak tanımlarken daha önce benzer iş yapan "Adult Friend Finder" adlı benzer içeriklere sahip siteyi de hackleyip  siteye ve üyelerine ait tüm bilgileri internette yaplaşmıştı. Grubun konu hakkında yaptığı açıklamada ise sadece mail, şifre, yazışma ve fotoğrafların yanında kullanıcılarının kredi kartı bilgilerinin de ellerinde olduğunu vurguladı. (milliyet)

Daha fazla siber saldırı ve hacker haberleri için: siberguvenlikhaberleri.blogspot.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.