Son Dakika

Son Dakika: SİBER SALDIRI HABERLERİ (haritalı)

Siber saldırılar: zaman zaman ortaya çıkıp; çoğu kurum, kuruluş ve toplu kitlelerin başta web güvenliği olmak üzere tüm bilişim organlarına zarar vererek çoğu işlerin askıya alınmasına ve işlerin durdurulmasına hatta verilerin kopyalanarak çalınmasına neden olur

Dünyada gerçekleşen siber saldırıları anlık görebilmeniz adına Honeymap adlı siteden faydalanmaktayız. Honeymap ile son dakika siber saldırıları site üzerindeki haritadan renkli olarak görebilmekteyiz. Eğer ülkemizde son dakika siber saldırı var ise bunu da haritadan takip edebilirsiniz.


Honeymap Nedir ?

Honeynet Teknoloji grubu tarafından 1999'da "web security" üzerine kurulmuştur. Veri toplanımı ise; gönüllüler ve yerleştirilen saldırı sensörleri sayesinde gerçekleşmektedir. Böylelikle dünya üzerinde gerçekleşen tüm siber saldırıları anlık takip edebilmekteyiz.


Cyber attacks map ( Siber Saldırı Haritası hakkında bilgiler)

Honeymap adlı siteye girdikten sonra eğer o an siber saldırı var ise hemen ekrandaki haritada ki noktalardan öğrenebilirsiniz. Haritada ki;
Kırmızı nokta saldırıyı gerçekleştirenleri (saldırı kaynağı) gösterirken, sarı noktalar ise saldırı alan yerleri ifade ediyor.

Honeymap siber saldırı haritasına ulaşmak için buraya tıklayınız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.