Son Dakika

Hacking Nedir ?

Hacking Nedir?


Bilgisayar, telefon ve tablet gibi işletim sistemi ile çalışan tüm teknolojik cihazlar, hack'e her an davetiye çıkarabilir. Kullanmış olduğunuz sistem hakkında genel bilgi toplamak ve bu araçtaki tüm verilere ulaşmak yada kopyalamak amacıyla; sistem açıklarından faydalanarak bilgisayarınıza veya telefonunuza internet yoluyla izinsiz giriş yapılması olayına hacking adı verilir. Hacking olayını gerçekleştiren kişi ise hacker olarak tanımlandırılır.


Hacking ve Hukuk

Hacking şüphesiz ki kanun ve hukuk dışı bir olaydır. En basit cevabı ise her türlü kişisel bilginin izinsiz kopyalanması ile şantaj yapılabilmesine kadar gidebilen ve anayasamızda da geçtiği gibi özel hayatın gizliliği ilkesine de karşı gelen aykırı bir durumdur. Bu sebeple hackerlar yakalandıkları taktirde yaptıkları suça göre ceza almaktadırlar. Ülkemizde bu yönde ki suçlar "Bilişim Suçları" adı altında cezai işlemler almaktadırlar.


Günümüzde dünya ülkelerinin bir çoğu hacker'ları yakalama konusunda milyonlarca dolar harcıyor. Çünkü organize hacker timleri yaptıkları siber saldırı sonucu banka hesaplarını saniyelerde boşaltabilir ve büyük bir krize sebebiyet verebilirler. Tabi birde beyaz şapkalı hacker bulunmaktadır. Bunlar iyi hacker diye tanımlandırılan iyimser yapıya sahip sistem ve güvenlik uzmanlarıdır.



Tavsiye yazı: Hacker Türlerini görmek için buraya tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.