Son Dakika

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi 2014

Siber Güvenlik Uzmanı Blogu olarak "siber güvenlik" adına tüm haber ve yenilikleri paylaşmaya aralıksız devam ediyoruz. Şimdi sizlere ülkemiz adına hazırlanmış "Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi" ve "Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Eylem Planı"nı paylaşacağım. Kaynak, TUBİTAK.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 14 Ağustos 2012 günü imzalanan sözleşme kapsamında “Ulusal Siber Güvenlik Yönetim Danışmanlığı” projesi başlatılmış ve bu proje kapsamında Ulusal Siber Güvenlik Strateji ve Eylem Planı Önerisi dokümanı hazırlanmıştır. Dokümanın bakanlığa teslimine müteakip kamu kurumlarının görüşlerine açılmış; dokümanda görüşler uyarınca güncellemeler yapılmış ve Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı 20 Haziran 2013 günü Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planında 7 ana başlık altında toplam 29 adet eylem maddesi yer almaktadır. Eylem planında toplam 31 adet kurum, kuruluş ve organizasyonun sorumlu veya ilgili olarak görevi bulunmaktadır. TÜBİTAK’ın 6 eylem maddesinde sorumluluğu bulunmaktadır.  TÜBİTAK, 19 eylem maddesinde ise ilgili kuruluş olarak yer almıştır. Eylem maddeleri
  1. Yasal Düzenlemelerin Yapılması
  2. Adli Süreçlere Yardımcı Olacak Çalışmaların Yürütülmesi
  3. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Organizasyonunun Oluşturulması
  4. Ulusal Siber Güvenlik Altyapısının Güçlendirilmesi
  5. Siber Güvenlik Alanında İnsan Kaynağının Yetiştirilmesi
  6. Siber Güvenlikte Yerli Teknolojilerin Geliştirilmesi
  7. Ulusal Güvenlik Mekanizmalarının Kapsamının Genişletilmesi
başlıkları altında oluşturulmuştur.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı'na ulaşmak için buraya tıklayınız.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/06/20130620-1-1.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.