Son Dakika

IŞİD'den ABD Kuvvet Komutanlığına Siber Saldırı Düzenlendi

IŞID’e bağlı görev yapan hackerlar kendilerine hedef olarak ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nı belirledi. IŞİD’le birlikte hareket eden hackerlar tarafından CENTCOM olarak bilinen ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın Twitter ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarına siber saldırı düzenlendi.



Beyaz Saray’dan konuyla ilgili yapılan siber saldırının ciddiye alındığı ve detaylıca araştırılmaya başlandığı açıklaması yapıldı.

Beyaz Saraydan Siber Saldırı Açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, siber saldırı hakkında yaptığı açıklamada “Bu kesinlikle araştırdığımız ve ciddiye aldığımız bir şey.” ifadesini kullandı.



Büyük çaplı veri sızmasının gerçekleşmediğini söyleyen Josh Earnest, “Dolayısıyla olayın boyutunu şu anda araştırıyoruz ancak bunun ötesinde bir bilgiye sahip değilim” sözlerine ekledi.


Pentagondan Sözcüsünden Siber Saldırı Açıklaması

Beyaz Saray Sözcüsünün konuyla ilgili yaptığı açıklamalardan sonra, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan da bir açıklama yapılarak; Merkez Kuvvetler Komutanlığı’na ait Twitter ve Youtube hesaplarının yapılan siber saldırı sonrasında askıya alındığı belirtildi.


Işid tarafından yapılan siber saldırıyı değerlendiren Pentagon sözcüsü Steve Warren “Bu bir tür muziplik ya da vandallığın biraz ötesi. Rahatsız edici, ancak hepsi bu. Bu saldırı, operasyonlarımızı hiçbir şekilde risk altına sokmuyor” cümlelerini kullandı.

CENTCOM: Operasyonel Askeri Ağlar Tehlikede Değil

Twitter ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarına yapılan saldırıyla ilgili ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan resmi bir açıklama geldi. CENTCOM’un yaptığı açıklamalara göre; operasyonel askeri ağlarının tehlikeye girmediği ve CENTCOM’a herhangi bir operasyonel etkinin de söz konusu olmadığı belirtildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.