Son Dakika

Amerikan İstihbaratı CIA, Apple'a Sızmaya Çalışmış

NSA’nın eski sistem analisti Edward Snowden‘ın sızdırdığı belgelerde ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın, yıllardır Apple cihazlarını koruyan güvenlik kodunu kırmaya çalıştığını ortaya koydu.

cia












Amerikan İstihbaratı CIA, Yıllardır Apple'a Sızmayı Denemiş

Bu arada ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA), senelerdir Apple cihazlarını korsan saldırılardan 
koruyan güvenlik kodunu kırmaya çalıştığı ortaya çıktı. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden’ın sızdırdığı, “The Intercept” dergisinin internet üzerinde yayınladığı belgelerde, CIA’nın, iPhone ve iPad cihazlarının güvenlik kodunu kırmak için yürüttüğü programın ayrıntıları yer alıyor. “The Intercept”, CIA’nın Apple’ın güvenlik şifresini kırma çabasında eninde sonunda başarılı olup olmadığı konusunda ise bilgi vermedi. CIA ve Apple, sızdırılan belgelerle ilgili olarak açıklama yapmadı. Dünyanın en büyük SIM kart üreticilerinden Gemalto, şubat ayı sonunda NSA ile İngiltere İletişim ve İstihbarat Kurumu’nun (GCHQ), sistemlerine sızmaya çalıştığını doğrulamıştı. (Kaynak: Türkiye İstihbarat: turkiyeistihbarat.com)

En Güncel Siber Güvenlik Haberleri için: siberguvenlikhaberleri.blogspot.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.