Son Dakika

Siber Saldırırlar Terörizmin Yeni Adıdır !

Siber Güvenlik: CYSPA Türkiye'de Şekillendi | Siber Saldırırlar Terörizmin Yeni Adıdır !


Avrupa Birliği’nde siber güvenlik politikalarını belirleyen European Cyber Security Protection Alliance (CYSPA), Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş (STM) öncülüğünde Ankara’da toplandı. Sınırı olmayan bir siber tehdit sahasında olduklarını belirten konuşmacılar bu tehditlerle mücadele için birlikteliğin gerekliliğini vurguladı.


Toplantıda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Mali Suçları Araştırma Kurulu, Avrupa Güvenlik Organizasyonu, Avrupa Birliği Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA),Türkiye Bilgi Güvenliği Derneği, THY, TÜRKSAT gibi kurumlardan kritik isimler, siber güvenlik konusunda önemli açıklamalarda bulundu.



SINIRLAR BELLİ DEĞİL 

Ev sahibi STM’nin Genel Müdürü Davut Yılmaz, siber tehditlerin artık vatandaşlardan devletlere kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsadığını belirterek, “Siber alandaki saldırılar gerçek hayattaki bir terör eylemi kadar yıkıcı olabilir.

Bu savaş meydanındaki düşman hem bize hem geleceğimize zarar vermek istiyor” dedi. Davut Yılmaz, bu yeni savaş meydanının çok büyük olduğunu, tarafların sınırlarının belli olmadığını, dost ve düşmanın net olarak ayrılamadığını belirterek şunları söyledi:

“Düşmanın nereden geldiğini, nasıl saldırdığını bilme imkanınız yok. Saldırı veya savaş halinde insanları yönlendirme, siren çalma imkanımız da yok. Bu savaştan sonra ne kaybettiğinizi bilemeyebiliriz de. Şu bir gerçek ki, devlet destekli siber suç örgütlerinin saldırısı gerçek hayattaki saldırı kadar önemli’’ diye konuştu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Tayfun Acarer ise, önümüzdeki 2 yılda en stratejik konunun siber güvenlik olacağını belirtti.

En Güncel Siber Saldırı Haberleri için: siberguvenlikhaberleri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.