Son Dakika

Gazi Üniversitesi'nde "HACKER" Kampı Başladı

Gazi Üniversitesi’nde Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Kampı başladı.

Gazi Üniversitesi, Bilgi Güvenliği Derneği ve Bilgi Güvenliği Akademisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Kampı 24 Ağustos Pazartesi günü başladı.
Bilgi Güvenliği Derneği Kurucu Başkanı ve Gazi Üniversitesi Bilgi Güvenliği Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan, bir hafta sürecek olan kampla ilgili açıklamalarda bulundu. Günümüzde siber savaşların ve siber saldırıların ülkeler için büyük risk ve tehditler oluşturduğunu belirten Alkan, Türkiye’nin de siber saldırılara maruz kalan ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.



Siber güvenlik alanında farkındalık oluşturmak için birçok etkinlik ve projeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Alkan, “Bilgi Güvenliği Derneği olarak yaklaşık 10 yıldır bu konuda farkındalık oluşturmak için çalışıyoruz. Bunlardan en önemlisi de ülkemizin ihtiyacı olan siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesi çalışmaları” dedi.

Alkan, ayrıca Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan Bilgi Güvenliği Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı olarak Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde eğitimler vermekte olduklarını da ekledi.
Gazi Üniversitesi, Bilgi Güvenliği Derneği ve Bilgi Güvenliği Akademisi işbirliği ile ülkemizin ihtiyacı olan siber güvenlik uzmanlarını yani beyaz şapkalı hackerlarını (bilgisayar korsanı) yetiştirmek için yaz kampı düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Alkan, başta Havelsan olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından desteklenen bu kampın, kamu ve sektör için ihtiyaç olan insan kaynaklarının yetişmesine önemli katkıları olacağını söyledi.

Türkiye çapında 37 farklı üniversiteden toplamda 958 kişinin siber kampa katılım için başvuru yaptığını söyleyen Alkan, başvuru yapan kişiler arasında gerçekleştirilen teknik değerlendirme sınavında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi 25 kişinin kampa katılmaya hak kazandığını ifade etti.

Katılımcılara siber güvenlik saldırı ve savunma teknikleri konusunda en üst düzeyde eğitimler verileceğini kaydeden Prof. Dr. Alkan, kampı başarı ile tamamlayanlara da sertifika ve ödül verileceğini, ödül töreninin de 27 Ağustos 2015 Perşembe günü saat 15.00’de Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, TSK Güçlendirme Vakfı Genel Müdürü Korgeneral Orhan Akbaş, Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, kamu kurum ve kuruluşları ile sektör yetkililerinin katılımıyla Gazi Üniversitesi Gölbaşı Kampüsünde gerçekleştirileceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.