Son Dakika

İnternet Dünyası İstihbarat ve Siber Casusluk Virüsüyle Çalkalanıyor

Virüs Kodu: Regin
Virüs Bilgisi: Casus
Virüs Tehlikesi: Çok Tehlikeli

Her geçen gün farklı bir virüs ile karşılaşan internet dünyası, bu sefer istihbarat ve casusluk amacıyla codlanan zararlı yazılımı konuşuyor.



Ünlü antivirüs yazılım şirketi Symantec’in Güvenlik Stratejisi Uzmanı Sian John tarafından yapılan yeni açıklamalara göre “Tüm zamanların en gelişmiş bilgisayar virüsü” olan “regin” adlı casus virüs tespit edildi.

Yeni ortaya çıkan bu virüs sisteme bulaşmasından itibaren aktif bir şekilde ekran görüntülerini aktarıyor ve tüm şifreleri kopyalıyor. Aynı zamanda silinen dosyaları da yeniden yükleme özelliğine sahip bu casus virüs; özellikle Suudi Arabistan, Rusya ve İrlanda gibi ülkelerin kamu kurumları, firmaları ve kullanıcılarını hedef alıyor.


Casus virüs, Siber Güvenlik araştırmacılarına göre son derece gelişmiş bir yazılıma sahip olmakla birlikte, aylar süren bir çalışma neticesinde ortaya çıkarıldı. Virüsün en önemli özelliklerinden biri ise “izini kaybettirmesi” olarak biliniyor.

Regin adlı casus virüs, siber casusluk ve istihbarat faaliyetlerinde kullanılmak üzere tasarlanması nedeniyle arkasında bir ulus devletin varlığı olduğundan şüphe ettiriyor.


Symantec şirketi casus virüsü, ABD ve İsrail tarafından İran 'ın nükleer programını hedef alması için geliştirdiğine inanılan Struxnet ile karşılaştırdı. Fakat Struxnet bilgisayar donanmasına ve malzemeye zarar vermeye yönelik tasarlanırken, Regin'in ise bilgi toplama amacında olduğu görülüyor.


Siber Güvenlik adına en yeni ve özgün konular | Siberguvenlikhaberleri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.