Son Dakika

ABD İstihbaratına Siber Saldırı Darbesi

ABD İstihbaratına, Büyük Siber Saldırı Darbesi


ABD'li yetkililer Çin'le bağlantılı olduklarından şüphelenilen bilgisayar korsanlarının istihbarat ve ordu personeliyle ilgili hassas bilgilere ulaştığını söyledi.

Geçen hafta da büyük bir siber saldırı yaşanmıştı, ancak yetkililer ikinci bir saldırının detaylarını açıkladı.
Bu son korsan saldırısının Amerikan güvenlik personeli ya da ailelerini şantaja açık bir hale getirebileceği kaydediliyor.

Saldırıya uğrayan kurum Personel İdare Bürosu henüz bir açıklama yapmadı.



Associated Press (AP) Haber Ajansına adlarının açıklanmaması şartıyla konuşan yetkililer, bilgisayar korsanlarının istihbarat ve askeri personelinin bilgi ve sistemlere giriş için doldurdukları formları hedef aldığını söyledi.

Kişisel bilgi formları

Formlarda göz renginden, mali geçmişe, geçmişteki madde bağımlılıklarından akrabalar ve yakınların iletişim bilgilerine dek kişisel bilgiler yer alıyor.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da araştırmacıların kamu personelinin bilgilerine erişildiğine inandıkları belirtildi.

Eski Karşı İstihbarat Yetkilisi Joel Brenner ele geçirilen verileri bir "altın madeni" diye tanımladı.



Ayrıca saldırının boyutlarının geçen hafta açıklanandan çok daha büyük olduğu ortaya çıktı.

İlk tahminler 4 milyon kişinin etkilenmiş olabileceği yönündeydi ama AP'ye bilgi veren yetkililer 14 milyon kişinin etkilenmiş olabileceğini vurguladı.

ABD her iki saldırıyı düzenleyen bilgisayar korsanlarının da Çin'de olduklarını söylüyor. Peki yönetimi ise iddiaları "sorumsuzca" diye tanımlıyor. (BBC Türkçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.