Son Dakika

ABD ve İngiltere Siber Güvenlik İttifakını Başlatıyor

ABD ve İngiltere'den Siber Güvenlik İttifakı

İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD ile siber güvenlik alanındaki işbirliğini artıracaklarını, istihbarat paylaşımı ve bankaların savunma mekanizmalarını denemek için saldırı simülasyonları yapacaklarını söyledi.


İki günlük bir ziyaret için Washington'da bulunan Cameron, Başkan Barack Obama ile bugün ikinci kez görüşecek.

Cameron BBC'de yayınlanan söyleşisinde, "Çok yetkin siber koruma yöntemlerine ve uzmanlığa sahibiz. Bu nedenle Atlantik'in iki kıyısında da istihbarat paylaşımı için siber hücreler kuracağız" dedi.

           
BBC, İngiltere'nin istihbarat dinleme örgütü GCHQ ile Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın işbirliği ile, İngiltere merkez bankası ile Londra'da ve Wall Street'teki ticari bankaların hedef alınacağı ortak egzersizler yapılacağını bildirdi.

           
Cameron, Obama ile görüşmesinde terör şüphelilerinin arasındaki iletişimi izlemek amacıyla, Facebook ve Google gibi büyük İnternet şirketleriyle daha yakın işbirliği konusunda iki ülkenin neler yapabileceğini de ele alacaklarını söyledi. (Reuters)

Siber Güvenlik Haberleri İçin: siberguvenlikhaberleri.blogspot.com'u takip edebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.