Son Dakika

Bankamatik Çetesine Siber Suç Operasyonu

Türk Polisi son derece başarılı yeni bir operasyona imza attı. Vatandaşlar tarafından kredi kartı dolandırıcılığına yönelik ihbar ve şikayetler artınca, Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından kredi kartı dolandırıcılarına karşı çok yönlü bir operasyon yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonda çete üyeleri yakalanarak uluslar arası bankamatik çetesi çökertildi.


Polisin detaylı soruşturma ve teknik takibi sonucu Adana, Bursa İzmir ve Eskişehirde yapılan eş zamanlı yapılanda çete üyeleri H.A, A.K, S.E, Ö.A, İ.Ö kaçamadan yakalandı.


Bankamatik Çetesi Nasıl Çalışıyor ?

Çete üyeleri bulundukları ildeki çeşitli bankara ait ATM’lere kurdukları düzenekler ile; vatandaşın kart bilgilerini kopyalıyor. Bunu ise kurdukları düzenekteki tuşların çıkardığı sesler ile yapıyor. Vatandaş ATM’de işlemlerini gerçekleştirirken tuş seslerini kayıt altına alan çete, sonrasında kopyaladıkları ses dosyalarını yurtdışına göndererek, gelen bilgilere göre aynı ATM’ye gidip hesapta bulunan paranın tamamını çekti.


Şebeke Üyeleri Sürekli Yer Değiştiriyor

Güvenlik kameralarını inceleyerek eşkalleri tespit eden polis ekipleri, H.A.’nın son gittiği bankamatik şubesinde çete üyesini enseledi. Bu arada Bursa’da H.A.’nın yakalandığını duyan diğer çete üyeleri Eskişehir’e geçti. Burada kopyaladıklarını bankamatik kartlarındaki paraları çektikten sonra soluğu İzmir’de aldı. Siber Suçlarla Mücadele Şubesinin teknik takibi sonucu diğer şebeke üyelerinin günlük kiraladıkları ev tespit edilerek buraya operasyon yapıldı. Evde yapılan incelemelerde çok sayıda kart kopyalanma için kullanılan manyetik kart, düzenek aparatları, laptoplar, dekoder cihazları, lehim makineleri ve çeşitli elektronik eşyalar ele geçirildi.


H.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken diğer şebeke üyeleri Bursa’da yapılan sorgunun ardından mahkemeye sevk edildi.

Siber Güvenlik, Bilişim Suçları, Siber Saldırılara dair en güncel bilgi ve haberler için: siberguvenlikhaberleri.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.