Son Dakika

Amerika ŞOK'ta! Rus Hackerlar, Obama'yı Hackledi

Rus Hacker'lardan Obama'ya Siber Saldırı


Teknoloji üreten ülke konumunda olan ABD’de Başkan Obama, Ruslar tarafından siber saldırıya uğradı. Obama’nın kişisel verileri Rus hackerlar tarafından ele geçirildi.


Siber saldırılara karşı aldığı önlemlerde adından sıkça söz ettiren Amerika Birleşik Devleri, başkanını bu saldırılardan korumayı başaramadı. ABD Başkanı Obama’ya yapılan siber saldırı sonrasında Rus hackerlar Obama'nın e-posta hesabını, günlük programı ve büyükelçilerle yaptığı özel yazışmaları ele geçirdi.
Önemli bilgiler sızmadı.



Amerikan New York Times gazetesinin haberi göre, göre Rus hackerlar, Amerika Başkanı Barack Obama'nın mail adresine erişim sağladı. Habere göre Başkan Obama'nın Beyaz Saray çalışanları ve büyükelçilerle gerçekleştirdiği, üst düzey gizlilik içermeyen fakat önemsenmesi gereken maillere erişildiği belirtildi.

Amerikan hükümetinin konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması da iddiaları güçlendirdi. Ancak Obama'nın e-posta hesabına direkt erişimin söz konusu olmadığı ve bundan dolayı da çok ciddi bir güvenlik açığının olmadığı vurgulandı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Siber Güvenlik Haberleri | Siber Güvenlik Uzmanı Templateism.com Copyright © 2014

© 2014 Copyright SiberGüvenlikHaberleri.blogspot.com. Tema resimleri Bim tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.